sj news

Zid srama: Pričama o teškom siromaštvu u Gunji varaju putnike na Autobusnom kolodvoru

Autobusni su kolodvori, stjecišta brojnih putnika, ali gotovo redovito i lokacije gdje rado “navrate” beskućnici, prosjaci, varalice…Nedavno je vrlo drskoj prevari na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru svjedočila čitateljica S.S. (podaci poznati redakciji) koristeći napaćeni narod u poplavljenim dijelovima Hrvatske kao izliku za prevaru.

Readmore

Novi broj Županjskog lista

Najpopularniji mjesečnik našeg grada "Županjski list" u svom najnovijem 97. izdanju može se nabaviti na kioscima po simboličnoj cijeni od 5 kuna. Oni kojima je i to puno mogu ga prelistati onlajn na redizajniraoj i poboljšanoj web stranici Radio Županje ili direktno skinuti OVDJE

Readmore

Ivo Mijatović - Ico "Muke po Andriji" dio 10.

IV ŠKOLOVANJE

Stojeći naslonjen na zid, Andrija se trudio prikriti nervozu. U ušima je osjećao pritisak koji je postajao sve jači i jači. Duboko u želudcu stvarali su se krugovi izazvani nervozom. Prigušeno jutro natjera ga da oštrije pogleda u nakupljenu mladež. Pokušavao je razaznati lica s kojima bi eventualno mogao biti u razredu.

Readmore

Na današnji dan: 27.9.

Na današnji dan 27.9 1809. godine počela je padati kiša i nije prestajala tri dana. Došlo je do tako silovite poplave Save, da su žitelji Posavine brali kukuruz iz čamaca. Te je godine i urod pšenice zakazao, nestalo je žitarica na tržištu i zavladala glad i pomor stanovništva od bolesti vezanih za neuhranjenost. Pomoć izvana nije mogla stići, jer su putovi bili toliko blatni da kola nisu mogla stići, a Sava tako visoka da ni brodovi nisu plovili.

Readmore

Magistri postaju revirnici, pred zimu ih šalju u Gospić

Četvorica magistara šumarske struke (podaci poznati redakciji), zaposleni u stručnim službama u Upravi šuma Podružnica Vinkovci, uputili su prekjučer zajednički dopis predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Ivanu Paveliću, u kojem izražavaju nezadovoljstvo postupcima voditelja UŠP-a Vinkovci Zlatka Cegledija prema stručnom kadru i upozoravaju na provođenje mobinga.

Readmore

Održan VII. Gospodarski sajam Cvelferije

Pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković otvorila je danas u Drenovcima VII. Gospodarski sajam Cvelferije, koji je organizirao LAG "Šumanovci" u suradnji s Općinom Drenovci. Ovogodišnji Sajam imao je posebnu težinu i značaj jer je prvi nakon nezapamćenih poplava koje su poharale istočni dio županjske Posavine.

Readmore

Namještaj iz Gradišta u švedskim hotelima i londonskim pubovima

Iako je ekonomska kriza najviše pogodila drvnu industriju, koja grca u problemima, stolarski pogon Špurga iz Gradišta, smješten u poduzetničkoj zoni Ambarine, uz državnu cestu Vinkovci - Županja, ogledan je primjer kako se i u teška vremena može uspješno poslovati i odolijevati krizi. Čak 97 posto proizvodnje izvoze, ponajprije u Englesku i Švedsku, zatim u Njemačku, a samo mali dio završava na domaćem tržištu.

Readmore

Brojač posjeta

Danas305
Jučer448
Tjedan753
Mjesec30069
Ukupno1245525
High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration NewWPThemes